Libre Planet opfølgning

Jeg deltog ved Libre Planet i Boston denne weekend, med et mål om at fortælle om FreedomBox til nogle, der ville lytte. Jeg gav en lyntale for at lade folk vide at det eksisterer, og blev overdænget med interessede bagefter ude på gangen. Som forventet har FSF-folkene en masse gode ideer, ikke kun om, hvordan man kan gennemføre FreedomBox, men om hvordan man organiserer et projekt af dette omfang.

Snesevis af mennesker udtrykte interesse for frivilligt arbejde. Jeg håber at se dem i IRC og e-post-diskussionen snart. Rob Savoy er, i særdeleshed, en fascinerende person, der kunne lære os alle en ting eller to om udvikling.

Jeg fik banet dele af vejen til at etablere faciliteter for telekonference for FreedomBox Foundation. IRC er glimrende, men vi får brug for telefonmøder med flere deltagere undervejs. Jeg føjede et punkt på min opgaveliste, der skal sikre at vi kan optage opkald så vi har logregistrering når det passer sig.

Jeg fik særligt talt med nogle gamle fri software hackere, den hårde kerne af hackere med erfaring i at gennemføre ambitiøse projekter. Jeg tror jeg fik overbevist nogle af dem om, at dette projekt er det rette sted at lægge energien og at vi snart vil se dem i aktion.

Jeg inviterede en kvinde til projektet, der havde længerevarende erfaring med at forbedre de fællesskaber hun indgår i. Hun er overbebyrdet i de kommende måneder, men jeg har planlagt at følge op i forhold til hende.

Jeg talte med adskillige personer som arbejde på OLPC eller OpenMoko, andre større projekter som har en del ligheder med FreedomBox. Jeg fik nogle interessante og ærlige synspunkter om hvad som gik godt og skidt i disse projekter. Nogle meningstilkendegivelser er værd at bringe videre:

Trådnet er vanskelige. Ingen af de jeg mødte kendte nogen, der havde fået helt styr på trådnetsbaserede netværker. Jeg kommer snart til at skulle samle alle trådnetsfolkene sammen, for en reel diskussion, for at se om vi kan arbejde mod en anbefaling af den mest lovende vej frem.

Michael Stone henviste mig til Heilmeyer's Catechism. Dette er nogle gode spørgsmål.

Stor tak til Matt Lee fra FSF for at have afholdt en glimrende konference. Tak til Deb Nicholson for logi og for at slæbe mig rundt i byen. Hun har glimrende ideer til hvordan der tiltrækkes flere personer til FreedomBox.