FAQ (Veelgestelde vragen)

Wat is de FreedomBox Foundation?

The FreedomBox Foundation was started by Eben Moglen as an organizational home for the various community development efforts that are already out there building freedom box systems.
Learn more about our project.

Zijn jullie een non-profit organisatie?

Wij zijn een in Delaware geregistreerde non-profit organistie en momenteel bezig met een aanvraag tot erkenning als non-profit organisatie onder de 501(c)(3) federale non-profit erkenning van de IRS, de Amerikaanse federale belastingdienst. Dit houdt in dat contributies uit de VS aftrekbaar van de belasting gemaakt kunnen worden wanneer wij eenmaal erkend zijn door de IRS.

Waar is FreedomBox?

Over de hele wereld. Wij hebben deelnemers met verschillende talen uit tientallen landen.

Wat voor rol speelt de Stichting binnen de Freedom Box gemeenschap?

De FreedomBox Stichting is gemaakt om drie hoofddoelen binnen de gemeenschap te vervullen:

Wanneer kan ik een FreedomBox kopen?

You don't need to. We are going to provide the software for free to run on existing hardware platforms.

Wat gaat er gebeuren met het via Kickstarter verkegen geld?

Het grootste deel van het werk zal bestaan uit het samenstellen van een team met solide kennis op het gebied van integratie, techniek en het ontwerpen van een gebruikersinterface zodat we algemene ideeën en plannen van aanpak op kunnen stellen. Het samenstellen van een team is de grootste uitdaging op dit moment. Zoals wij ondervonden hebben zijn er zoveel verschillende invalshoeken en plekken om te starten, dat het makkelijk is om de samenhang en daarmee het momentum kwijt te raken. Daarom is het doel van de Kickstarter campagne het vergaren van de financiële middelen die noodzakelijk zijn om de Stichting de hierboven beschreven rol te laten vervullen geweest.

Simpel gezegd, we moet een aantal toegewijde personen hebben en tevens de ondersteunende activeit om deze personen te helpen. We heben een technisch team, een hoop legaal werk om de Stichting draaiende te krijgen en te houden, we organiseren local hackdagen en mini-conferences, we werk aan het design en aan persvoorlichting, en meer van dit soort zaken.

Hoe zal het geld helpen bij het starten van het FreedomBox project?

Er zijn veel mensen die hun interesse in het project geuit hebben en nog veel meer beloften van toewijding, maar wanneer er een mentaliteit van wachten op de eerste belangrijke persoon of mijlpaal heerst zullen al deze mensen inactief blijven. Het geld stelt ons in staat om full-time ondersteuning voor het project te verzekeren, wat veel van de nu nog inactieve mensen ervan zal overtuigen dat het nu de juiste tijd is voor dit project.

Wat is jullie plan van aanpak wat betreft de ontwikkeling van het project?

We zullen een initiële algemene plan van aanpak publiceren zodra wij het technische leiderschap van de Stichting bekend maken, wat wij zo spoedig mogelijk willen doen. In dit plan zullen zal een lijst met ontwikkelingsprioriteiten staan die naar onze mening het belangrijkst zijn om de daadwerkelijke implementatie van zowel de software als de hardware te bevorderen. Tevens zullen deze prioriteiten dienen om de infrastructurele basis te leggen die noodzakelijk is voor het ontwikkelen van verdere functionaliteit naarmate het project volwassen wordt.

Wij verwachten dat het initiële plan aangevuld en verfijnd zal worden in samenwerking met de gemeenschap.

Waarom Debian?

Waarom Vrije Software?

Het publiceren van onze inspanningen als gratis open source software stelt mensen in staat meer vertrouwen in de beveiliging van hun software te hebben, omdat ze weten dat iedereen deze kan controleren op fouten en kwetsbaarheden. Bovendien stelt het ons in staat om op grote schaal onze vooruitgang te delen met meer mensen door toe te staan dat ons werk wordt opgenomen in andere projecten. En tenslotte maakt dit project het mensen mogelijk om de technologie die ze gebruiken in hun dagelijks leven te beheersen. Wanneer technologie niet vrij is, hebben ze geen van beide mogelijkheden.

Wordt technologie a, b, of c gebruikt om x, y, of z gedaan te krijgen?

The specific software components used to achieve our shared goals will be hammered out over the coming months. Once we release the initial outline, we will refine and amend it in consultation with the public. We will also solicit proposals asking the community how different technologies and architectures can be used to achieve the road map goals.

Wat zijn jullie onmiddellijke plannen?

Zoals hierboven al vermeld zullen onze eerste stappen het leveren van een technisch leiderschap voor het project en het publiceren van een plan van aanpak waarin ontwikkelingsprioriteiten genoemd zullen worden zijn. Daarna zullen wij een aantal lokale hackdagen en mini-conferences organiseren en bovendien all ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in het project ondersteunen.

Wat moet ik doen wanneer ik iets in een andere richting wil ontwikkelingen?

Please do! A lot of great ideas and viable technologies will not make it into an early release of the FreedomBox. We expect much valuable work to mature in development branches across the net. That work will end up in later releases or will help other projects pursuing goals similar to ours.

Een sterk ecosysteem zal een variatie aan ontwikkelingspogingen die een variatie aan richtingen verkennen vereisen. Een van de doelstellingen van de FreedomBox is het ontwikkelen van een modulaire infrastructuur die het assembleren van deze verschillende ontwikkelingspogingen in verschillende configuraties zal vergemakkelijken.

Wat is jullie doelgroep?

Een van de doelstellingen van het project is een wijde distributie van de FreedomBox, wat betekent dat de gemiddelde consument de doelgroep zal zijn. Als je een smart-phone kan gebruiken, zou je ook in staat moeten zijn een FreedomBox te gebruiken.

Gaan jullie Facebook / Twitter / Flickr / etc. vervangen?

The centralized systems of surveillance and control underlying current social networking tools have a firm grip on millions of people around the world. Even with the best software and the best hardware, shifting how people communicate is a large task and will take time. The Foundation was started because the longer that we do nothing, that harder it becomes.

Hoe kan ik helpen?

As we assemble dedicated staffing over the coming weeks, there will be many opportunities to get involved. For now, you can join the discussion, work on user-interface designs, develop free software technologies that protect privacy, or prepare boxes for testing the coming images and builds.

Als jouw bedrijf technologie maakt die betrekking heeft op ons project zijn er nog meer mogelijkheden tot hulp. Neem contact met ons op over het beschikbaar stellen van technische kennis, geld, het vinden van hardware of andere manieren waarop je bij zou kunnen dragen aan ons project.

Hoe kan ik up-to-date blijven met de projectontwikkelingen?

We houden een lijst bij van de vele kanalen van communcatie die wij gebruiken. Meng je gerust in de discussie!

Hoe contacteer ik het project?

Hiervoor zijn meerdere e-mailadressen beschikbaar. info@freedomboxfoundation.org, press@freedomboxfoundation.org, join@freedomboxfoundation.org en donate@freedomboxfoundation.org werken allemaal. Op dit moment belanden alle e-mails die naar een van deze adressen verzonden worden in één mailbox die gelezen wordt door twee vrijwilligers. Geef ons daarom de tijd om te reageren. Naarmate het project vordert zullen al deze e-mailadressen individueel bemand worden door personen die hier door hun toewijding en kennis van zaken bij uitstek geschikt voor zijn.

Wie heeft jullie logo ontworpen?

Luka Marčetić designed the logo and freed his contribution for everybody to use.
Het Debian logo, welk deel is van Luka's ontwerp is onderhevig aan zijn eigen licentie