Videnskabsmand og internetguru Yochai Benkler slutter sig til bestyrelsen for FreedomBox.

FreedomBox Foundation er glad for at meddele den seneste tiltrædelse i dets bestyrelse, jura-professor fra Harvard Yochai Benkler. Den anerkendte forsker og sociolog er forfatter af de indflyelsesrige værker Coase's Penguin og The Wealth of Networks, samt hans nyeste bog, The Penguin and the Leviathan: How Coorporation Triumphs over Self-Interest.

"Vi er glade for at have Yochai om bord. Han vil tilbyde indsigt i den vigtigste udfordring for FreedomBox, nemlig, at forstå, hvordan denne teknologi kan passes ind i folks dagligdag," siger Eben Moglen, formanden for organisationen.

FreedomBox Foundation er et non-profit projekt med missionen om at udvikle en netværksenhed og open source software, der beskytter privatliv, anonymitet og giver sikkerhed på internettet, en sag som Benkler dedikerer sig til personligt og professionelt. "FreedomBox vil ændre måden folk taler til hinanden på over internettet," siger han. "Vi giver folk kontrol over deres digitale liv ved at beskytte disse grundlæggende menneskerettigheder." Det langsigtede mål for projektet er at gøre "Frihedskasser" tilgængelige til den almindelige forbruger.

Benkler er Berkman professor ved Entrepreneurial Legal Studies på Harvard, og indgår i ledelsen af Berkman Center for Internet and Society. Siden 1990'erne har han oplyst verden om innovation og samarbejde i det digitale fællesskab samt om produktion af information og frihed i netværksøkonomien og netværkssamfundet.

Benklers bøger præget af fremadrettede tænkning og andre socialt engagerede værker, har bidraget til mange priser, inklusive Electronic Frontier Foundations Pioneer Award, Ford Foundation Visionaries Award, Public Knowledge IP3 Award og Donald McGannon Award for social og etisk relevans i forskning inden for kommunikationspolitik. Financial Times har citeret han værk som "muligvis det bedste arbejde til nu om det hastigt bevægende, entusiast-drevne internet."

Benkler slutter sig til en voksende bestyrelsegruppe af velrenommerede fri og open source software veteraner, som kan prale med at hjælpe tidligere Debian-projektleder Bdale Garbee foruden Moglen, stiftende direktør for Software Freedom Law Center. Bestyrelsesmedlemmerne, alle frivillige, spiller en aktiv rolle i teknisk udvikling, administration og fondsindsamling. Benkler har rådgivet en række nationale og internationale kommunikation og intellektuel ejendomsretslige lovgivere og politiske beslutningstagere, og hans arbejde kan læses frit på benkler.org.

FreedomBox Foundation blev startet af Moglen og ansatte fra Software Freedom Law Center som en organisatorisk hjem for forskellige udviklingsprojekter i fællesskabet, der allerede bygger frihedskasse-systemer. "Frihedskasser, smarte enheder hvor formålet med fremstillingen er at arbejde sammen for at facilitere fri kommunikation mellem mennesker, trygt og sikkert hævet over den stærkeste parts ambitioner om at trænge sig på, kan gøre frihed for tankevirksomhed og information en permanent, uudslettelig egenskab ved nettet som griber om vores sjæle," siger Moglen.

Pressedetaljer

Kilde: FreedomBox Foundation

For immediate release
July 5, 2011
Kontakt: James Vasile, 212-461-1906, vasile@freedomboxfoundation.org